24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Virtualna šetnja Gazije-planinarska kuća Tivanovo

Vrijedni članovi HPD Vidim nastavljaju s individualnim šetnjama u manjim i dozvoljenim grupama te nam neumorno donose lijepe fotogalerije u trenucima kada smo osuđeni na boravak u vlastitim domovima. Ukoliko se karantena produži definitivno se trebate priključiti ili barem samostalno okrenuti boravku u prirodi pa krenite stazama kojima nas vodi naše planinarsko društvo.

Gazije-Planinarska kuća Tivanovo (220 m), nalazi se na kraju sela Gazija na sjevernom podnožju Krndije, a sama kuća je u vlasništvu Branka Tivanovca. Za nju brine HPD Sunovrat iz Đurđenovca, a kuća raspolaže s 20 kreveta. Pokraj kuće je teren pogodan i za kampiranje. Ovu stazu možete obići i s našim vrijednim društvom u 12. i 1. mjesecu kada planinarsko društvo organizira šetnju zanimljivog naziva i objašnjenja – u 12.mjesecu prva nedjelja u mjesecu kreće tradicionalni prijelaz preko Krndije “Prvog zadnjeg” – Gazije i u siječnju zadnja nedjelja u mjesecu tradicionalni prijelaz preko Krndije “Zadnja Prvog” – Gazije.

Najavit ćemo svakako te izlete na vrijeme i na našem portalu i pozvati sve zainteresirane, a do tada donosimo fotogaleriju koja će vam približiti ono što vas očekuje na krasnom izletu predivnim kutjevačkim krajolikom i kutjevačkim štitom Krndijom. Staza nije zahtjevna i duga je 22 kilometra, a ide rutom Kutjevo-Dobra voda-Gazije-Jovac-Vila-Kutjevo (22km), a jedna ekipa išla je drugom i već poznatom rutom Kutjevo-Mlaka-Lipe-Rogin kamen-Kutjevo pa donosimo i nekoliko fotografija i s ovog odredišta na kojem je izgrađen vidikovac s najljepšim pogledom na Zlatnu dolinu.