25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Mali princ osigurao sredstva za provedbu projekta KOMUNIKACIJA JE IN


Udruga “Mali princ” neumorno i neprekidno radi na boljitku osoba i djece s poteškoćama iz šireg autističnog spektra na području naše županije.
Danas su ponosno najavili novi projekt KOMUNIKACIJA JE IN, podržan i sufinaciran od Ministarstva znanosti i obrazovanja u vrijednosti 14.150,53€.
Kroz projekt će se educirati nastavno osoblje o funkciji i primjeni potpomognute komunikacije u školama partnerima: Osnovna Škola Julija Kempfa , OŠ “Ivan Goran Kovačić” Velika, OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Stjepana Radića Čaglin i Dječji vrtić Čaglin.
Za  partnere će se nabaviti komunikacijski uređaji i provoditi radionice za djecu neurotipičnog razvoja koja u razredu ili vrtiću imaju integrirano dijete s komunikacijskom teškoćom kako bi i oni znali kako im lakše pristupiti i olakšati socijalizaciju i integraciju.
Edukacijama, radionicama i nabavkom komunikacijskih uređaja proširit će se podršku za djecu s teškoćama u razvoju na području Požeško-slavonske županije.
Grad Kutjevo, Općina Velika i Čaglin pomogli su u sufinanciranju, a tehničku podršku na opisanom projektu pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.
Čestitamo!