23. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Dobre vijesti uoči završetka karantene

Dobre vijesti stižu nakon ažuriranja stanja epidemije koronavirusa u RH. U protekla 24 sata zabilježen je najmanji broj slučajeva od 20.ožujka kada je zabilježeno identičnih 23 pozitivnih slučajeva.

Prekrasne su to vijesti uoči završetka roka kojega je Stožer propisao kao obavezu držanja karantene i pridržavanje mjera propisanih za sve dijelove društvenog života. Naime 19.travnja bi Stožer trebao opozvati ili produžiti rok.

Čini se da će ove brojke ublažiti stegu i da ćemo u nekim odlukama biti rasterećeni, ali vjerojatno će se mjere izolacije produžiti. Ono što raduje je najava da će najviše popuštanja biti tamo gdje je epidemiološka slika najbolja, a tu je naša županija u najboljoj poziciji.

I dalje imamo najmanje slučajeva (3), tek jednu hospitaliziranu osobu i niti jedan smrtni slučaj pa se nadamo da ćemo od 19.travnja slobodnije disati. No ipak se ne treba prerano radovati pa budimo i dalje strpljivi i držimo ovaj jako lijep statistički rezultat.

Na nivou RH do sada je zaraženo 1814 osoba, preminulih je 36, testirano je 20 157, na respiratoru je 30, 600 ih je ozdravilo, 372 su hospitalizirane, a  956 osoba se liječi kod kuće.

#OSTANIDOMA

#OSTANINEGATIVAN