24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Uređenje ribnjaka ŠRD Matiševac iz Vetova

ŠRD “Matiševac” iz Vetova poradio je na uređenju svog ribnjaka gdje su kroz projekt povukli oko 100 tisuća kuna kako bi popravili oštećenja koje su vremenske neprilike učinile i oštetile. Gradonačelnik Josip Budimir je uz prisustvo članova ŠRD “Matiševac” obišao ribnjak kako bi se uvjerio u dinamiku izvođenja radova.

“Posjedujemo dva ribnjaka ukupne veličine oko dva hektara. Tijekom 30 godina postojanja, vremenski uvjeti su na jednom ribnjaku napravili oštećenja koja su se morala popraviti. Prošle godine smo kandidirali projekt u Općini, te smo ga morali odgoditi zbog nedovoljnih financijskih sredstava. Ove godine nam je Grad Kutjevo uz obradu projekta pomogao s 85% financijskih sredstava dok smo ostali financijski dio sami riješili kroz aktivnosti “Ribarskih večeri“ i članova koji dolaze na pecanje. Popravili smo tri nasipa ribnjaka, poravnavanje kosine ukupne dužine od 200 do 250 metara. Daljnji plan za proljeće je poribljavanje istog ribnjaka kako bi naši fanovi i članovi mogli uživati na našem ribnjaku. Vrijednost investicije iznosi 100 tisuća kuna, a naš plan je da se i gornji dio ribnjaka riješi u budućnosti. Svake godine imamo oko 40-tak članova, a na području Grada Kutjeva imamo najveću vodu i imamo najviše članova koji dolaze s kompletnog područja Grada Kutjeva , a ima ih i iz Njemačke i inozemstva i to su pretežno ljudi koji su već živjeli ovdje pa nam svrate na uživanje tijekom godišnjeg odmora“, rekao je Ivan Marinclin tajnik ŠRD “Matiševac”.

Drago nam je da smo odobrili sredstva za obnovu i da smo mogli pomoći. U početku za sufinanciranje projekata namijenili smo proračunski iznos oko 200 tisuća kuna, a na kraju smo dobili zahtjeva od naših udruga za preko 600 tisuća kuna. Odlučili smo odobriti sva sredstva, jer su nam bitne sve udruge s područja grada. Očekujemo i iduće godine natječaj te se nadamo da će ŠRD “Matiševac” kroz udruge uspjeti aplicirati svoje projekte, a mi ćemo nastojati pronaći sredstva da ih podržimo i financiramo“ – rekao je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.

Foto Mladen Mirković