18. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Procvat nogometnog kluba iz Vetova

Nogometni klub Kamen iz Vetova od aktualne sezone nastupa pod novim imenom – HNK Graševina Vetovo. Vrlo hrabra i zanimljiva promjena s jedinstvenim imenom za jedan nogometni klub no rezultati toga su itekako vidljivi, a čitava priča koja se zavrtila oko kluba je još zanimljivija. Osoba oko koje se pak vrti čitava priča je predsjednik kluba Deni Pavić koji osim što svojim radom i entuzijazmom širi pozitivne vibracije oko kluba svoj veliki doprinos daje i na terenu pogocima i asistencijama.

Naime, s obzirom da je Vetovo mjesto nedaleko Kutjeva, a i samo pretežno vezano za vinarstvo s brojnim proizvođačima kvalitetnih vina, ovim su potezom vezane dvije najvažnije stvari u mjestu, nogomet i vino. Vetovačko udruženje vinara “Veteri Castra”  se vrlo aktivno uključilo u rad kluba, gotovo čitav Upravni odbor čine upravo vinari, pa se tako i rodila ideja o promjeni imena, ali i još nekoliko zanimljivih ideja koje će zasigurno unaprijediti rad kluba.

Inače, nogometni klub u Vetovu je osnovan 1955. godine pod nazivom NK “Sloboda” Vetovo te se nakon nekog vremena ugasio zbog nedovoljnih uvjeta za rad. Obnovljen je 1971. no sada pod nazivom NK “Kamen” Vetovo i zadržao se sve do ove godine kada klub okreće novu stranicu u svojoj povijesti. Ogroman odjek i jako dobar PR kluba rezultirao je prenošenjem priče u gotovo svim vodećim hrvatskim portalima (jutarnji.hr, Glas Slavonije, gol.hr, 24 sata, Slobodna Dalmacija, Novi list, index.hr…) , a u gostima je bila i Nova TV.

Graševina je svoj uzlet na medijskom planu popratila i odličnim rezultatima u prvenstvu pa je vrlo izgledno da će gledatelji u Vetovu u narednoj sezoni gledati prvoligaški nogomet. Da nije bilo malog kiksa u prvom kolu kada je nastupio igrač s tri opomene već bi se hladio pjenušac za plasman u veći rang no prema prikazanom na terenu nema bojazni da će naslov prvaka pobjeći u neku drugu sredinu.

Šlag na tortu fantastične polusezone bilo je gostovanje u Amsterdamu čime je i službeno završen jesenski dio prvenstva tom nezaboravnom nizozemskom avanturom. Provod u Amsterdamu započeo je na najbolji mogući način – pobjedom protiv domaće ekipe Devo ’58 nakon koje su se akteri podružili u klupskim odajama. Sutradan su „Vinari“ obišli grad ploveći amsterdamskim kanalima u kojima su istinski uživali gledajući ljepote arhitekture toga slavnog grada, a vrhunac posjeta je bio obilazak slavnog amsterdamskog kluba AFC Ajax , točnije Johan Cruijff Arene. U obilazak je bio uključen pogled na klupski kompleks, ulazak u svlačionice, sobu za press konferenciju te pogled na teren s klupa za pričuve i još mnogo toga.  Nakon obilaska stadiona ekspedicija je svratila i do Josipa Filipovića – čovjeka koji živi u Amsterdamu dugih 6 godina i koji je ugostio Vetovčane poput pravih nogometnih zvijezda.

Foto FB HNK Graševina