25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Turnirom u odbojci i košarci otvoreni tereni na ŠRC Kutjevo

Iako su tereni već ranije u funkciji i brojni građani Grada Kutjeva marljivo igraju odbojku i košarku svakodnevno jučerašnjim turnirima u ovim sportovima simbolično su otvoreni novoizgrađeni poligoni za rekreaciju, druženje i zabavu. Solidan odaziv zainteresiranih ekipa dokaz je da je uređenje ovih terena pun pogodak pa su tijekom poslijepodneva i večeri brojni sportaši i oni koji se tako osjećaju pokazali svoje vještine i znanja, a najbolji su adekvatno nagrađeni za najbolju prezentaciju i trud koji je doveo do osvajanja naslova.

Ekipe su bile većinom domaće i sastavljene od rekreativnih igrača no vidjeli smo i profesionalnu trojku u košarkaškom dijelu natjecanja pod imenom Nema laganog koša. Momci iz Požege i Velike su već svojom pojavom dali do znanja da protiv njih doista neće biti laganog koša pa su bez konkurencije stigli do prvog mjesta i osvojili premijerni naslov na košarkaškom turniru. U finalu su svladali ekipu Marinko. Odbojkaški dio turnira pripao je ekipi Zmajčeki koja je sastavljena od nogometaša NK Kutjevo pokazala raznovrsnost sportskog repertoara, a u finalu je također deblji kraj izvukla ekipa Marinko.

Marin Majetić se tekao pokazao kao najveći tragičar jer je sudjelovao kao kapetan sa svojim ekipama u oba finala no niti jednom nije stigao do zlatnog odličja no unatoč tome zaslužio je epitet najsvestranijeg sportaša. U neizvjesnom odbojkaškom finalu vukao je svoju ekipu no presudio je fantastičan blok Ivana Krizmanića upravo na najvišem igraču ekipe Marinko nakon čega je finale bilo jednosmjerna ulica u korist Zmajčeka.

NA turniru su sudjelovali i članovi gradske uprave među kojima i gradonačelnik Josip Budimir i njegov zamjenik Ivica Malnar kao i organizatori iz udruge mladih, Razvojne agencije i TZ Kutjevo čiji je predstavnik Anita Majstorović najboljima uručio lijepe i bogate nagrade. Iako nisu bili na vrhu Ante i Kruno Sontacchi te Željko Krsnik pokazali su odličnu košarku i da godine nisu bitne pa su sa svojom ekipom Veterani imali malu školu košarke za mlađe generacije.

Odlična organizacija, lijepa atmosfera, prekrasno vrijeme učinili su da sudionici uživaju i dobro se zabave, a ono najbitnije smo već vidjeli i prije samoga turnira – jako dobra reakcija naših sugrađana i lijepa svakodnevna posjeta dokaz su ispravnosti ovakvog ulaganja. Na terenima se redovito okupljanju i mladi, ali i stariji građani željni provesti slobodno vrijeme baveći se sportom pa uz vježbalište na otvorenom i Fitness centar u sklopu ŠRC Kutjevo te naravno nogometne terene doista imaju uvjete za zabavu, ali i podizanje kvalitete tjelesnog stanja i zdravijeg života.