25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Svečano otvoren novi dječji vrtić u Kutjevu

Povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana Male Gospe, a uoči početka nove pedagoške godine svečano je otvoren novi dječji vrtić u Kutjevu. Četvrt stoljeća čekale su brojne generacije mališana Grada Kutjeva, ali i njihovih roditelja vrtić s uvjetima kakve naši najmlađi doista i zaslužuju, a dočekali smo otvorenje ponajviše zahvaljujući trudu i radu sadašnje gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom.

Na otvorenju su bili brojni i vrlo ugledni gosti od kojih svakako treba izdvojiti velikog prijatelja Grada Kutjeva ministra Josipa Aladrovića. Neposredno prije otvorenja vrtića i svečanog rezanja vrpce koju su zajednički prerezali upravo ministar Aladrović i naš gradonačelnik Budimir izaslanstva vlade, županije, Grada i braniteljskih udruga položila su vijence na našem groblju te se tako sjetili svih zaslužnih za razvoj i prosperitet Grada Kutjeva, ali i svih naših preminulih sugrađana koji nažalost više ne mogu s nama slaviti dan našega Grada.

Vrijednost radova na izgradnji novoga vrtića iznosi više od 11,5 milijuna kuna, a osim toga uređena je pristupna cesta, nogostup i javna rasvjeta do vrtića. Ta je investicija vrijedna gotovo dva milijuna kuna i financirana je proračunskim sredstvima grada Kutjeva. Ime vrtića je Grozdić – vrlo simbolično i pristajuće malim “grozdićima” koji će oplemeniti predivne i skockane prostorije koje spremno čekaju da ih mali slatki glasovi ispune svoijm žamorom i pjesmom.

Pun pogodak je bio i odabir kapaciteta vrtića od strane gradske uprave koji se na koncu pokazao dobar, ali i neočekivano nedostatan zbog fantastičnog odaziva i reakcije naših sugrađana:

Kada smo razmišljali o kapacitetu novoga vrtića bili smo u velikoj dvojbi. Sve veći odljev mladih, obitelji i djece sugerirao je da ne povećavamo puno kapacitet starog vrtića koji se kretao oko brojke 25 pa smo nakon našeg prijedloga o podizanju te brojke na 90 imali puno kritika o nerealnom trošenju sredstava i nedovoljnom broju djece koja bi pohađala vrtić. S ponosom ističem da vrtić neće zjapiti prazan! Naprotiv, moram reći da smo premašili broj zainteresiranih i da je kapacitet maksimalno popunjen, a za sve one koji su prekobrojni ćemo pronaći rješenje kako bi svako dijete steklo pravo krenuti u život na ispravan način u pravim uvjetima – s velikom radošću je istaknuo gradonačelnik Josip Budimir koji nije mogao sakriti osmjeh nakon puštanja u pogon kapitalne investicije koju si je kao glavni cilj u aktualnom mandatu zadala trenutna gradska vlast.

Nakon ceremonije otvaranja i obilaska unutrašnjosti vrtića svi uzvanici su se mogli uvjeriti u ljepotu i komfor koji će uživati naši mališani, a njihova reakcija rekla je SVE! Nakon što su sjajno odradili protokolarnu recitaciju i strpljivo čekali ulazak u svoj vrtić bacili su se na igračke, utonuli u bazen s lopticama i poručili: Čekali smo 25 godina, ne možemo više ni trena!

 

 

 

Pogledajte fotogaleriju s otvorenja vrtića i polaganja vijenaca: