24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Tijekom vikenda ma području Grada Kutjeva zabilježeno nekoliko intervencija djelatnika PU PSŽ

Prema izvještaju PU PSŽ na području Grada Kutjeva tijekom vikenda je bilo neuobičajeno aktivno za njihove djelatnike pa su zabilježili nekoliko slučajeva zbog kojih su morali intervenirati. Tako je u razdoblju od 19. do 26. travnja 2020. u šumi u blizini mjesta Kula, nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao i otuđio stabla u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

 

U subotnju večer je u mjestu Poreč, u obiteljskoj kući u vlasništvu 56-godišnjaka zbog odbacivanja neugašenog opuška na suhu travu došlo do zapaljenja suhe trave nakon čega se požar proširio na drvena ulazna vrata, a potom i na krovište kuće koje je nagorjelo. Širenje požara na preostali dio kuće spriječili su brzom intervencijom pripadnici DVD-a Kutjevo. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedenog požara.

U mjestu Gradište, prilikom kontrole prometa zatečen je 55-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila. Počinitelj je smješten nakon toga u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.