18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Samo 8 novih slučajeva – zelena crta sve bliže crvenoj

U protekla je 24 sata zabilježeno samo osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. PSŽ nastavlja svoj niz i prednjači zdravljem u čitavoj Lijepoj našoj, a raduje i da se zelena crta koja označava broj ozdravljenja sve više približava onoj crvenoj koja prikazuje ukupan broj oboljelih u našoj državi.

Stožer je odradio svoju uobičajenu pressicu i predočio nove brojke i nova uputstva te iznio podatak da smo druga država u okruženju po broju oboljelih na milijun stanovnika. Ispred nas s boljom statistikom je samo Mađarska dok su ostale zemlje iz susjedstva u daleko lošijoj situaciji.

Sve to zvuči lijepo i optimistično i daje za pravo nadati se da će od 4.svibnja biti još lakše disati, a posebno nama u našoj županiji. Bliži se i prvi svibanj, sigurno će biti povećanih kretnji i druženja pa apeliramo na odgovorno i pametno ponašanje kao i umjerenu proslavu u dozvoljenim okolnostima.

Trenutno je u RH potvrđeno ukupno 2047 osoba zaraženih koronavirusom, a 1232 osobe su ozdravile, 63 osobe su preminule, 21 osoba je trenutačno na respiratoru. Do sada je obavljeno ukupno 33.577 testiranja, u samoizolaciji je ukupno 13.839 osoba. Nadamo se uskoro i prvom danu bez oboljelih nakon dugo vremena.

Podsjetimo da je prvi zabilježen slučaj koronavirusa službeno registriran 26.veljače, a nakon toga dana bilo je nekoliko dana s malim brojem oboljelih kao i nekoliko dana bez ijednog pozitivnog nalaza. Zadnji dan u službenoj statistici HZJZ bez koronavirusa je bio 09.ožujak.