24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U prvu fazu s jednoznamenkastim brojem oboljelih

Započela je prva faza relaksacijskih mjera i povratak prema životu prije korone. U prvi dan malo opuštenijeg režima života uplovili smo s devet novozaraženih na području čitave RH pa ukoliko ne dođe do nekog značajnijeg pogoršanje i zadržimo nizak broj novih slučajeva možemo očekivati novi set relaksacijskih mjera najavljen za 4.svibnja.

PSŽ je i dalje u dugom nizu bez oboljelih koji traje gotovo mjesec dana te i dalje drži primat te status COVID-10 Free županije. Trenutno je na području Hrvatske potvrđeno ukupno 2039 osoba zaraženih koronavirusom, a 1166 osoba je ozdravilo. Pedeset i devet osoba je preminulo. 21 osoba je trenutačno na respiratoru.

Do sada je obavljeno ukupno 32.817 testiranja, u samoizolaciji je ukupno 13.724 osoba. Držimo se i dalje mjera i pravila ponašanja kako bi spremni dočekali drugu fazu i vratili se što bliže starom načinu života. Proradile su prema odluci trgovine, knjižnice, javni promet, pomalo kreću i sportaši…iskoristimo vraćene pogodnosti pametno i racionalno pridržavajući se preporuka Stožera.