25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Raspored predškole za naše buduće đake prvašiće

Novi ambijent našeg predivnog vrtića neće biti samo na korist i radost malenim vrtićarcima već će u blagodatima i adekvatnim uvjetima uživati i predškolci koji će svoju pripremu za početak školovanja u prvim razredima imati upravo u vrtiću. Raspored pohađanja prilagodbe na školu te temeljnu edukaciju odnosi se na one predškolce koji će ovakav oblik uhodavanja imati izvan redovnog vrtićkog programa dok će svi predškolci koji su već uključeni u rad vrtića svoj raspored i obaveze odrađivati u sklopu svakodnevnog programa i boravka u vrtiću. Tako će i predškolci Grozdići , ali i svi oni koji nisu Grozdići dobiti potreban temelj kako bi od naredne akademske godine s osmjehom na licu zakoračili u svijet obrazovanja u našoj školi Zdenka Turkovića.

Program predškole bit će od velike pomoći svakom djetetu jer će se u krugu svojih vršnjaka pripremiti za školu i ispunjavanje školskih obveza, a program je obvezan za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu. Tijekom predviđenog programa dijete će usvojiti osnovne pojmove o vremenskim i prostornim odnosima, razviti predčitalačke vještine, stvoriti radne navike i socijalizirati se u odgojnoj skupini. Sve se to postiže kroz druženje i igru uz korištenje suvremenih didaktičkih pomagala.

Kompetencije koje dijete u godini dana prije polaska u osnovnu školu treba steći i/ili unaprijediti odnose se na komunikaciju na materinskom jeziku, elementarnu komunikaciju na stranim jezicima, matematičke kompetencije i osnovne kompetencije u prirodoslovlju i tehnologiji, digitalne kompetencije, učiti kako učiti, socijalne i građanske kompetencije, inicijativnost i poduzetništvo, kulturnu svijest i izražavanje te motoričke kompetencije primjerene dobi. U slučaju da je dijete već u vrtiću, spomenuta će znanja i vještine steći i razvijati tijekom redovitih aktivnosti i programa.