24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Martinje je obilježeno i kod Tepešovih kao i na Cugerlandu

Iako nije bilo uobičajene veličanstvene i tradicionalno iznimno posjećene proslave Martinja na gradskom trgu blagdan Svetog Martina je već do sada obilježen kao i krštenje mošta u mlado vino koje također nije izostalo pa je u raspršenim uvjetima i brojnim lokacijama vinski biskup(i) ipak odradio obred. Tako je i Vinarija Tepeš imala svoju ceremoniju, a Martinje je proslavljeno i na Cugerlandu pa ipak u dozvoljenoj mjeri i uvjetima tradicija kutjevačkog Martinja nije prekinuta.

Detaljniju i opširniju fotogaleriju potražite na poveznici Martinje kod Tepeša

Planinari iz nekoliko planinarskih društava su se ipak okupili te odradili šetnju od Trga graševine pa do Roginog kamena i nazad, a na martinjskom vinskom obredu u vinogradarskoj kolibi na brdu Vidim nazočili su članovi društava HPD “Sokolovac” – Požega, PD “Dilj Gora” – Slavosnki Brod, HPD “Cibalia”- Vinkovci, HPD “Gojzerica” – Požega, HPD “Bršljan” – Jankovac (Osijek), HPD “Vidim” – Kutjevo. Martin venjski bio je Hrvoje Sontacchi, a vinski biskup Ivan Fistrić.
Malo atmosfere donosimo na fotografijama, a dok su stanovnici Grada Kutjeva i šireg područja bili okupani maglom izletnici su uživali u toplim zrakama sunca:
Martinje su obilježili i u manjoj grupi na Cugerlandu:
Foto Mirko Cenbauer/HPD Vidim