25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Petnaest novih slučajeva u RH – prilikom tranzita obavezno koristiti autocestu

Protekla 24 sata nisu donijela previše promjena u broju novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj. Trenutno je potvrđeno ukupno 2062 osoba zaraženih koronavirusom, a 1288 osoba je ozdravilo. U posljednja 24 sata, broj novoboljelih porastao je za 15.

Šezdeset i sedam osoba je preminulo. 19 osoba je trenutačno na respiratoru. Do sada je obavljeno ukupno 34.476 testiranja, a u samoizolaciji je ukupno 14.181 osoba. Naša županija i dalje uživa dane bez koronavirusa i najmanje pozitivnih nalaza.

Prilikom tranzita kroz Republiku Hrvatsku u obvezi ste koristiti autoceste. U slučaju korištenja graničnog prijelaza koji nije na autocesti, u obvezi ste najkraćim putem doći do autoceste i nastaviti daljnje putovanje u tranzitu. Tijekom tranzitiranja nije dozvoljeno zaustavljanje, osim na za to predviđenim mjestima označenim na zemljovidu.

Tijekom zaustavljanja dužni ste se pridržavati strogih mjera socijalnog distanciranja kojima se nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru. Držimo se i dalje preporuka i nemojmo se prerano opuštati.