24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

HPD Vidim nas vodi u virtualnu šetnju do Bedemgrada

Neumorni članovi HPD Vidim nas i dalje oduševljavaju svojim fotografskim putopisima i šetnjama obroncima Krndije, Papuka i Požeške Gore. U novoj galeriji vode nas na tri lokacije od kojih se najviše ističe ona kod Bedemgrada.

Bedemgrad je srednjovjekovni utvrđeni grad na Krndiji iznad sela Gradca. Tvrđava je podignuta u 14.stoljeću, a iz Kutjeva do Bedemgrada treba otprilike 3.5 sati hoda. Nakon kratkog odmora naši su planinari nastavili prema izletištu Paulinovac.

Na Paulinovcu su se okrijepili te krenuli prema Lončarskom visu (482m) koji se vidi iz Kutjeva i nije tako daleko kako se čini, pa ih je put odveo dalje prema Dobroj vodi i Kutjevu. Kutjevo -Bedemgrad – Paulinovac – Lončarski vis – Dobra voda – Vila – Kutjevo = 25 kilometara.

Staza nije zahtjevna i nema puno uspona, a vjerojatno puno Kutjevčana nije nikada bilo na Bedemgradu i ne znaju njegovu lokaciju niti put do njega pa zato dođite u ovo vrijedno društvo, učlanite se pa zajedno obiđite sve ove zaboravljene i skrivene prirodne i ljudskom rukom rađene divote.

Sve ove aktivnosti možete pratiti i na FB stranicama HPD Vidim Kutjevo i na grupa HPD Vidim Kutjevo gdje članovi objavljuju svoje aktivnosti. Osim Bedemgrada jedna ekipa je išla rutom Nova Lovačka – Lipe – Rogin kamen – Mlaka – Kutjevo, a druga ekipa Međa – Petrov vrh – Manastir – Djedov nos – Međa.

Pogledajte i uživajte u virtualnoj šetnji koju lako možete pretočiti u stvarnost!