18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Novi pohodi planinara, Mlaka na solarni pogon

Planinari su u predbožićno vrijeme bili ponovo vrijedni te su se uputili na Londžicu i napravili turu Londžica – Ivina Vrela – Bedemgrad – Paulinovac – Lončarski vis – Dobra voda – Vila – Kutjevo. Tura je bila duga 22 km i trebalo je 7 sati za preći s intervalima odmora.. Pokret je bio iz Londžice gdje je počela padati kiša, ali su brz obzira neumorne noge nastavile dalje po kiši koja ih je pratila pola puta.

U Londžici su obišli planinare iz Našica koji uređuju novu planinarsku kuću i tu su se zadržali pola sata pa nastavili dalje do Ivinih vrela gdje su na izvoru natočili vode i krenuli dalje prema Bedemgradu. Nakon kraćeg odmora krenuli su prema Paulinovcu gdje su sreli jednu ekipu planinara iz Vukovara, a nakon toga put ih je vodio dalje prema Lončarskom visu, Dobroj vodi , Vili i Kutjevu, a jedna je ekipa bila na Crnom Vrhu.

Planinarska kuća Mlaka je zasjala konačno i svjetlom koje pokreće električna energija koju skupljaju i pohranjuju solarne ćelije pa pogledajte i malu galeriju Mlake s novim poratnim sadržajem koji će sigurno olakšati pohode našim planinarima, ali i svima onima koji se tamo zateknu.

 

 

Crni Vrh

 

 

Mlaka