24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Dr Ante Vitalija donio još jedan negativan dan

Nema novosti niti promjena za našu županije nakon redovitog ažuriranja podataka u 14 sati. Tri je još uvijek broj koji stoji nad PSŽ. Jedan oboljeli više registriran je u protekla 24 sata na području čitave države čime se ukupna brojka popela na 1343 od čega je izliječeno 179 pacijenata, a do sada ih je nažalost 19 preminulo.

U narednim danima kreću obavijesti o gotovim ispravama koje ćete podizati prema novom režimu u postaji MUP-a.

Kako bi se unatoč uvedenim promjenama uvjeta života i režima poslovanja funkcioniranje nužnih i potrebnih rutina održalo na optimalnoj razini, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava sve građane kojima izrađene osobne isprave nisu uručene, a koji su pri predaji zahtjeva ostavili kontakt brojeve svojih telefona, da će u narednim danima zaprimiti obavijest našeg Ministarstva radi dogovora oko termina uručenja isprave.

Obavijest će sadržavati podatak o broju telefona i e-adresi policijske uprave ili postaje, na koju se trebaju javiti zbog dogovora o terminu preuzimanja izrađene isprave.  Kako se zbog epidemije COVID-19 te zaštite zdravlja građana i zaposlenika MUP-a, ne bi stvarale gužve, termini će biti individualizirani, pa će se uručenja isprava obavljati postupno, kroz određeno razdoblje.

Riječ je o slijedećim osobnim ispravama:

·         osobnim iskaznicama,
·         putnim ispravama,
·         vozačkim dozvolama,
·         dozvolama boravka azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom,
·         potvrdama o prijavi privremenog boravka državljana država članica Europskog gospodarskog prostora,
·         boravišnim iskaznicama za državljane država članica Europskog gospodarskog prostora i članove obitelji državljana       Europskog gospodarskog prostora i
·         biometrijskim dozvolama za boravak državljana trećih zemalja.