20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Devet novih slučajeva; e-propusnice za vlasnike nekretnina izvan mjesta prebivališta

Sjećanje na Bljesak i proslavu Dana rada dočekali smo s devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata. Trenutno je potvrđeno ukupno 2085 osoba zaraženih koronavirusom, 1421 osoba je ozdravila, sedamdeset i pet osoba je preminulo, a 17 osoba je trenutačno na respiratoru. Do sada je obavljeno ukupno 36.917 testiranja, u samoizolaciji je ukupno 18.315 osoba.

Iako imamo puno više slobode kretanja unutar županije bez traženja dozvole, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je zaprimio mnogobrojne upite građana koji imaju u vlasništvu nekretnine koje se nalaze izvan mjesta njihovog prebivališta ili stalnog boravka te imaju potrebu obilaska ili odlaska na te nekretnine.

S obzirom na epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima (stožerima prema mjestu prebivališta i stožerima mjesta odredišta kad su pitanju otoci) da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom u smislu točke II. podtočke e) Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine broj: 35/20, 39/20, 44/20 i 48/20) te da je to opravdan razlog za izdavanje e-Propusnice.

E-Propusnica se može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu.