Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Završavaju praznici – školarci od sutra ponovo u svojim klupama

Sve što je lijepo kratko traje pa će od sutra naši osnovnoškolci, ali i svi ostali školarci srednjoškolci natrag na svoje školske obaveze. Nastavlja se osim nastave i redovita neizvjesnost uzrokovana koronavirusom pa će nastavnici i njihovi učenici do kraja školske godine živjeti u neizvjesnosti i ovu drugu školsku godinu za redom koju prilično remeti epidemija kako pojedinačnim izostancima tako i razrednim, a ponegdje čak i pribjegavanjem na onaj nepoželjni, ali ponekad i neizbježni model C.

No prema današnjem stanju stvari nastava će u našoj Osnovnoj školi Zdenka Turkovića ponovno započeti kako je i predviđeno sutra 12. travnja prema rasporedu – C smjena ujutro. Sva razredna odjeljenja i sve područne škole stoga kreću prema ustaljenom rasporedu s pohađanjem nastave uživo u svojim učionicama i u svojim klupama.

Slična je situacija i u srednjim školama iako je bilo dosta upitnika uoči povratka nastave i predviđanja da će škole nastaviti s edukacijom putem online nastave. Za sada je takav slučaj tek u Tehničkoj školi u Požegi koja je najavila prvi tjedan nakon praznika odrađivanje nastave na daljinu prema modelu C dok su Gimnazija Požega, Ekonomska škola, Obrtnička škola i Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi na svojim informativnim stranicama zakazali susret sa svojim učenicima na uobičajenom radnom mjestu u učionicama  gdje će pohađati nastavu po modelu A.

Razlog ovakve odluke Tehničke škole je velik broj zaraženih i učenika u izolaciji u protekla dva tjedna pa se u školi nadaju da će se situacija smiriti pošto su učenici na praznicima bili izolirani jedni od drugih pa stoga mjera predostrožnosti traje tek narednih tjedan dana (12. 04. – 16.04.). a praktični dio nastave u školi i kod poslodavaca se odvija u normalnom režimu po modelu A.