Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Za regionalne organizacije vinara i vinogradara osigurano šest milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je otvorilo novo javno savjetovanje na temu Program sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara. Savjetovanje je otvoreno do 24. veljače 2021. godine, a namjera je ovim Programom podržati sve aktivnosti koje doprinose povećanju udjela vina sa zaštićenim oznakama zemljopisnoga podrijetla te promicanje održive i okolišno prihvatljive poljoprivrede.

Program se provodi u 2021., 2022. i 2023. godini, a ukupno za trogodišnje razdoblje osigurana su financijska sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 6.000.000 kuna. Za 2021. tako je izdvojeno 2.000.000 kuna, a isti iznos osigurat će se u projekcijama za 2022. i 2023. godinu unutar Financijskog plana Ministarstva poljoprivrede na poziciji T865020 – Uspostava regionalnih organizacija vinara i vinogradara. Korisnici potpore su regionalne organizacije vinogradara i vinara, a najveći iznos potpore po korisniku je 490.000 kuna godišnje.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 15. travnja svake godine. Uz prvo podnošenje zahtjeva regionalna organizacija vinara i vinogradara  dužna je priložiti Plan poslovnih aktivnosti, a u narednim godinama i Izvještaj o provedenim poslovnih aktivnostima iz plana. Prihvatljivi su troškovi, nastali u toj kalendarskoj godini, koji  se odnose na administrativne troškove, troškove najma, režija i uređenja uredskog prostora, kupnju informatičke opreme i tehnologije, trošak bruto plaća zaposlenih djelatnika, troškove edukacije, pripreme i promoviranja nastupa regionalne organizacije na tržištu. Detaljnije pročitajte ovdje,

Foto Graševina Croatica