Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vlč Ivan Štivičić preuzeo službu u Župi Kutjevo

Zbog nedavne smrti nekoliko svećenika Požeške biskupije, biskup Antun Škvorčević imenovao je šestoricu novih župnika u vremenu kad se redovito ne vrše svećenički premještaji, od kojih su trojica uvedeni u službu na Pepelnicu a druga trojica 20. veljače, u predvečerje prve korizmene nedjelje. Biskup Antun predvodio je toga dana slavlje  u župnoj crkvi Rođenja BDM u Kutjevu tijekom kojega je Ivan Štivičić preuzeo župničku službu. Na početku svete mise biskup je podsjetio nazočne vjernike da je korizma vrijeme nastojanja oko vlastitog obraćenja, dubljeg duhovnog života, i izgradnje u skladu s Božjim naumom o nama, te je naglasio da se ta naša dragocjena ljudska nastojanja uvijek ostvaruju uz Božju pomoć i uz svećeničko služenje.

Kazao je kako zajedno s njima želi zahvaliti preminulom župniku vlč. Marijanu Đukiću za godine, a još više za snage koje je uložio ponajprije u služenje vjernicima kutjevačke župe, a potom i u obnovu župne crkve i župne kuće. Poželio je da mu Bog u vječnosti podari svoj mir i da ga  u slavi uskrslog Gospodina obdari puninom života, a novog župnika Ivana Štivičića povjerio je Božjoj milosti kako bi svoju službu mogao vršiti u skladu s poslanjem koje je od Crkve primio. Potom je tajnik Matej Siluković pročitao dekret o njegovu župničkom imenovanju i kratko prikazao životni put da bi zatim novi župnik Štivičić ispovjedio vjeru Crkve, a biskup proglasio da on ovim činom dobiva sve ovlasti za vršenje svoje službe.

Nakon pričesti novi župnik Ivan Štivičić kratko je pozdravio  nazočne župljane, kazavši da će im sutra na nedjeljnim misnim slavljima više reći o svojim pastoralnim planovima. U ime župljana riječ zahvalnosti biskupu Antunu i dobrodošlice novom župniku uputio je vjeroučitelj Milorad Bandalo. Biskup je na kraju poželio da bude blagoslovljen prvi korak novog župnika i sve ono što će župljani kutjevačke župe zajedno s njime ostvarivati. Potaknuo je sudionike slavlja da mole za nova duhovna zvanja.

Iste večeri generalni vikar Josip Krpeljević uveo je našeg bivšeg kapelana Dejana Ilića u službu upravitelja Župe Uznesenja BDM u Novoj Bukovici, a prepošt požeškog Stolnog kaptola Ivica Žuljević uveo je Maria Matijevića u službu župnika Župe Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški.

Izvor pozeska-biskupija.hr