24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Udruga mladih odradila edukaciju upravljanja projektnim ciklusom

Kutjevačka udruga mladih nastavlja s provođenjem projektnih aktivnosti. Projekt Grad za mlade – TRS mlade loze (tražimo, razvijamo, stvaramo) je nakon inicijalnih sastanaka i dogovora nedavno odradio nekoliko fokus grupa u kutjevačkoj kinodvorani uz sudjelovanje članova Kutjevačke udruge mladih, udruge Oppidum, predstavnika nositelja projekta Grada Kutjeva te stručnih suradnika iz OŠ Zdenka Turkovića i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te Područnog ureda Požega.

Nakon toga uslijedile su radionice „Upravljanje projektnim ciklusom“ na kojima su zainteresirane mlade osobe s područja Kutjeva dobile prigodu  naučiti što je projekt, kako se priprema, kako se provodi i sve bitne informacije koje će im jednog dana pomoći u osmišljavanju ili provođenju projekata.

Radionice su uspješno provedene, realiziran je edukacijski plan i program pa su se tako svi involvirani okitili certifikatima za sudjelovanje u edukaciji upravljanja projektnim ciklusom održanoj od 25. svibnja do 19. lipnja 2020.

Sva znanja i vještine potrebne za upravljanje projektnim ciklusom su prezentirali vrijedni članovi udruge Oppidum koji su nesebično i studiozno prenijeli svoja stečena iskustava i znanja koje će novoeducirani članovi naše zajednice moći od sada primjenjivati u pisanju i provedbi budućih projekata Grada i udruga.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a rezultat svih ovih aktivnosti bit će dokument „Program za mlade“ za petogodišnje razdoblje, koji će potaknuti mlade na uključivanje u društveni život lokalne zajednice i biti baza projekata za djelovanje mladih na području Kutjeva.