20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U tjednu smo Gospe Kutjevske

Od početka rujna mjeseca traje tjedan Gospe Kutjevske koji će završiti blagdanom Male Gospe 8.rujna i centralnim misnim slavljem kojega će predvoditi biskup msgr.dr. Antun Škvorčević. Svakoga dana traje pobožnost krunice i litanija koja počinje od 18 sati dok je misa odmah nakon toga od 18.30.

U ponedjeljak 7.rujna je Gospa Kutjevska i nakon večernje svete mise će biti procesija sa svijećama i Gospinim likom dok su dan kasnije na sam blagdan Male Gospe prema rasporedu čak četiri misna slavlja.

Prva misa je u 7 sati, druga će biti hodočasnička Sv.Misa Župe Požeške Sesvete. Centralno misno slavlje je u 11 sati, a predvodit će ga biskup Škvorčević dok će večernja misa biti za roditelje s djecom i sam blagoslov djece.

Po kalendaru blagdan Male Gospe je uvijek 8. rujna. Zove se tako, budući da se slavi “mala Marija”, spomendan Marijina rođenja, za razliku od “Velike Gospe”, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza.

Draga braćo i sestre u Tjednu smo Gospe Kutjevske! Dođimo Majci noseći joj ono što nosimo u svojim srcima: radosti i nade; žalosti i tjeskobe – znajući uvijek kako nam je Majka blizu – poruka je svim vjernicima iz Župe Kutjevo.

Foto Župa Kutjevo