24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Solidarnost Kutjevčana na djelu

volonteri kutjevo potres petrinja

Zahvaljujući velikom angažmanu Kutjevčana jučer su prikupljena dva puna kombija raznih potrepština i novčana sredstva u iznosu od gotovo 12 000 kuna za stradale od potresa.

Kutjevačka udruga mladih i Nogometni klub Kutjevo u samo nekoliko sati od potresa koji je razorio Petrinju i okolna naselja uspjeli su se organizirati u prikupljanju humanitarne pomoći za stradale. Na društvenim mrežama žurno su podijeljeni apeli za pomoć i već je sve bilo spremno za prikupljanje donacija.

U prostorije župnog ureda i nogometnog kluba jučer su pristigle razne donacije, poput novčanih, prehrambeni i higijenskih artikala te zaštitne opreme. Zahvaljujući brzoj reakciji članova udruge i kluba, ali i naših sugrađana, u jedno poslijepodne prikupljena su dva puna kombija raznih potrepština i 11 650 kuna koji će biti uplaćeni na račun Crvenog križa.

Također, kako bi pomogli stradalima Grad Kutjevo nudi besplatan smještaj na području Grada. Hvale vrijedan potez je i onaj kutjevačkih nogometnih veterana koji su međusobno prikupili novac za dvije stradale obitelji i koji je uplaćen na račun istih. Kutjevačke pekarnice Grozdanoski i Riki također su se uključile u ovu humanitarnu akciju i zajedno donirale 120 kilograma kruha. Razni drugi pojedinci, udruge, obrti i ugostitelji na području Kutjeva aktivirali su se za pomoći stradalima.

Veliko srce Kutjevčana i solidarnost sa stradalima pokazala se na djelu i nadamo se kako će im ove humanitarne akcije barem malo uljepšati i olakšati ulazak u novu godinu.

Kako je sve izgledalo pogledajte na fotografijama:

 

potres petrinja kutjevo

petrinja potres kutjevo

petrinja potres kutjevo

petrinja potres kutjevo

petrinja potres kutjevo

petrinja potres kutjevo