25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Grad Kutjevo u vrhu RH po izdvajanju za poljoprivredu

Fina je podastrijela svoje redovito izvješće za 2019.godinu, a u oko upadaju izdvajanja za poljoprivredu i poljoprivrednike gdje je u Kutjevo u samom vrhu na području čitave RH i po nekoliko parametara u Top 10 hrvatskih gradova koji brinu za svoje građane koji se bave poljoprivrednim djelatnostima. Tako je FINA na temelju svojih konsolidiranih proračuna došla do podataka da je naviše izdvajao Grad Ozalj nakon kojega slijede Ogulin, Vrgorac, Kutjevo, Knin, Ivanić Grad, Imotski, Orahovica, Sinj i Sveti Ivan Zelina.

U nastavku donosimo tablice koje kazuju prema kojim mjerama se pojedini gradovi odnose prema svojim poljoprivrednicima i u kojoj mjeri podupiru svoje poljoprivrednike te tko u konačnici za njih najviše izdvaja. Podaci su ovo analize Ministarstva financija o izvršenju proračuna, odnosno Finino izvješće o konsolidiranim proračunima gradova u kojima su uspoređenja izdvajanja za potpore poljoprivrednicima.

Prema udjelu izdvajanja za subvencije poljoprivrednicima u proračunu za 2019. Grad Kutjevo se nalazi na visokom 4.mjestu.

 

Gledano prema subvencijama poljoprivrednicima po stanovniku Kutjevo je isto tako u Top 10 hrvatskih gradova na 6.mjestu:

 

Trend rasta subvencija u odnosu na dvije godine iza ove tekuće kaže da je naš Grad također u Top 10 na 7.mjestu:

 

U postotku trenda Kutjevo je na izuzetno visokom 2.mjestu iza Imotskog koji je u velikoj trendovskoj prednosti:

Foto gradonačelnik.hr