12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Školarcima je sutra zadnji dan za ovu kalendarsku godinu

Bliži se kraj definitivno najčudnije i najteže godine pogotovu iz kuta školskih ustanova koje muku muče s organiziranjem nastave u suživotu s koronavirusom. Tako će učenici i učitelji s olakšanjem dočekati sutrašnji završni dan nastave za ovu kalendarsku godinu. Naime u srijedu (23. prosinca) je posljednji nastavni dan u ovoj kalendarskoj godini jer dan nakon toga – u četvrtak započinje zimski odmor za sve učenike.

Zimski će odmor bit duži nego što je bilo predviđeno i trajat će do 15. siječnja, a ponovni susret u školskim klupama bit će u ponedjeljak 18. siječnja. Trajanje je jednako za sve škole u Hrvatskoj pa tako i za našu OŠ Zdenka Turkovića koja će svoja vrata otvoriti u prijepodnevnoj smjeni kada će školu pohoditi razredni odjeli C smjene.

Zimski je odmor je prema planu i školskom kalendaru trebao biti okončan tjedan dana ranije, ali je zbog koronavirusa Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite donijelo odluku da se ovaj zimski odmor produži za tjedan dana, ali istovremeno se drugi dio zimskog odmora koji je trebao biti u od 23.-26. veljače ukida kako bi se dobilo dodatno vrijeme za smanjenje širenja virusa tako da učenicima preostaju još samo Uskrsni praznici u trajanju od 10 dana.