18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Sastanak stožera civilne zaštite Grada Kutjeva

Jučer je u gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održan je sastanak stožera Civilne zaštite Grada Kutjeva. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar, ujedno i načelnik stožera Civilne zaštite Grada Kutjeva, predstavnik HGSS stanice Požega Igor Protić, ravnatelj GDCK Požega Miroslav Zelenika, načelnik PP Pleternica Goran Alaber, Tomislav Ašenbrener ispred DVD-a Kutjevo, liječnik obiteljske medicine Doma zdravlja Kutjevo i član stožera dr. Darko Dujmović te ostali članovi stožera.

Na sastanku je zaključeno kako je, iako na području Grada Kutjeva nema zaraženih osoba virusom COVID-19, potrebno u što je moguće većoj mjeri preventivno djelovati s ciljem umanjenja svih rizika za pojavu i posebno za širenje bolesti. Utvrđeno je kako kronično nedostaje zaštitne opreme (maski, ogrtača, naočala…) za osobe koje u sklopu obavljanja svojih dužnosti mogu doći u kontakt sa zaraženima.

Nadalje, utvrđeno je kako na području Grada Kutjeva, u skladu s uputama Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, obustavljen redovan rad Dječjeg vrtića Kutjevo i Osnovna škola Zdenka Turkovića Kutjevo, zajedno sa svim područnim odjeljenjima. Svi roditelji koji nemaju mogućnost ostaviti djecu polaznike vrtića, u istome će biti organiziran prihvat takve djece, uz prethodnu najavu ravnateljici dječjeg vrtića na br.: 098 945 7877.

Rad Gradske uprave Grada Kutjeva organizirat će se na način da se svi radni zadaci djelatnika Gradske uprave sa strankama obavljaju prioritetno telefonski ili putem elektroničke pošte (kontakti: pisarnica@kutjevo.hr; 034 315 008). Od utorka, 17. ožujka do najmanje 30. ožujka 2020. godine Narodna knjižnica i čitaonica Kutjevo neće raditi sa strankama. Otkazuju se i obustavljaju sva kulturna, zabavna, sportska ili druga događanja koja podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi, kako na otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima na području Grada Kutjeva. Mole se građani da kontakt sa zdravstvenim djelatnicima, osim u hitnim slučajevima, prvenstveno obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte.

Zaključno, pozivaju se građani da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posebno se pozivaju na odgovornost osobe koje žive na području Grada Kutjeva, a imaju rješenje o samoizolaciji sanitarnih inspektora da se pridržavaju odredbi tih rješenja i propisanih ograničenja u kretanju, kako ne bi nepotrebno ugrožavali sebe i druge. Također, pozivaju se građani da ukoliko imaju saznanja o osobama koje krše pravila o samoizolaciji, takvo ponašanje prijave na broj 112 ili na broj dežurnog epidemiologa: 098 982 9204.