12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Rose Premium 2019. Kutjeva dd na velikom kušanju rosé vina Hrvatske dosegao 4 zvjezdice

Rose Premium 2019 Kutjeva dd našla se u elitnom društvu ocjenjivanja najboljih hrvatskih Rose vina pa je na ovogodišnjoj Vinskoj zvijezdi pobrao najviše ocjene. Naime najveći broj zvjezdica (4) i najveći broj osvojenih bodova (90) ocjenjivački sud je dao za našu vinsku zvijezdu – Rose Premium 2019. na velikom kušanju rosé vina Hrvatske.

Bilo je ovo drugo ovogodišnje natjecanje nakon ograničenog društvenog djelovanja uzrokovanog koronom, a ovo se ocjenjivanje odvija već sedam godina i to uglavnom po zagrebačkim restoranima. Kušanje ide naslijepo pa kvaliteta doista dolazi do izražaja kao i iskreno ocjenjivanje stručnog suda kojeg čine probrani sommelieri, enolozi, vinski trgovci i vinski novinari.

Od 22 vina iz protekle kalendarske godine samo 5 ih je doseglo 4 zvjezdice i 90 bodova, a među njima naravno i naš Rose. Tjedne objave i opise vina možete pratiti na webu juliofrangenfoto.com, na facebook i instagram stranici Vinske zvijezde te na facebook stranici Dani otvorenih butelja (Vina mosaica). Najbolje ocijenjena vina svoje će mjesto naći i u časopisu Restaurant & Hotel u izdanju za lipanj, a detaljnije pročitajte u članku Marije Vukelić na portalu VINOLJUPCI.COM

Foto FB Kutjevački podrum