24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Prometna nezgoda s materijalnom štetom u Gradištu

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s lakše ozlijeđenim osobama između mjesta Kusonje i Dragović, bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici sv. Roka  te tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Šokačkoj ulici i u mjestima Gradište i Jakšić.

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 58 prekršaja, od čega se ističu 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja  upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i po dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 18. prosinca 2020. oko 21.20 sati u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića gdje je u prometu zatečen 54-godišnji vozač koji je prije stjecana prava na upravljanje pod utjecajem alkohola od 2,63 promila upravljao traktorom, a prilikom postupanja je vrijeđao policijske službenike. Vezano za navedeno 54-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva dok je u vezi navedenog podnesen optužni prijedlog Prekršajnom odjelu  Općinskog suda u Požegi te je 54-godišnjak priveden na sud. Predložena novčana kazna je na novčani  iznos od 20.750,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.