18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Pet novih slučajeva – ovim ritmom bi uskoro mogli protjerati koronavirus

Ritam od tek nekoliko novih slučajeva, već nekoliko dana jednoznamenkastih, a s druge strane puno veći broj ozdravljenja u tijeku 24 sata sugerira da ćemo uskoro doći do križanja crvene i zelene linije što će značiti da će COVID-19 iščeznuti iz Hrvatske. Trenutačno je potvrđeno 2101 oboljelih od koronavirusa, preminulo je osamdeset osoba, a 1522 osoba se oporavilo.

U protekla je 24 sata bilo 33 ozdravljenja pa ako se nastavi ovakav trend približavanja ovih linija kroz koji tjedan mogli biti vrlo blizu proglašavanja Hrvatske COVID-10 Free državom. Nažalost osamdeset osoba je do sada preminulo, 15 osoba je trenutačno na respiratoru, obavljeno je ukupno 39.040 testiranja, a u samoizolaciji je ukupno 18.358 osoba.

Druga faza donosi nove bliske kontakte pa budite oprezni i dalje pri obavljanju dugo očekivanih radnji kao što je odlazak zubaru, frizeru ili liječniku opće prakse jer nije gotovo dok nije gotovo. Iako smo prilično sigurna zemlja kod susjeda nije sve idealno i brzo se virus može prebaciti preko granice tako da se i dalje držimo osnovnih zahtjeva higijene i socijalne distance.