24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Otvoren trgovački centar Supernova

U Požegi je otvoren novi trgovački centar što je dobra vijest i za stanovnike Grada Kutjeva koji će tako imati u blizini centar s brojnim trgovinama za koje su do sada morali praviti puno veću kilometražu do najbližih gradskim središta (Slavonski Brod, Osijek…).

Retail park Supernova Požega nova je obiteljska shopping destinacija koja se smjestila na zapadnom ulazu u grad Požegu, na adresi Zagrebačka 52. Riječ je o potpuno novom objektu koji je Supernova Grupa odlučila izgraditi i otvoriti u Požegi. Direktor Supernova projekta za Hrvatsku dr. Paul Merdzo zahvalio se svima koji su sudjelovali u izgradnji te kazao kako je ovo 15. supernova centar  Hrvatskoj.

Otvorenju je prisustvovao i župan Alojz Tomašević koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo: „Ponosan sam što napokon i u našoj županiji imamo trgovački centar koji okuplja nekoliko trgovina pod istim krovom te ne moramo ići u druge gradove, nego će drugi doći kod nas. Ponosan sam i što se otvorilo na desetke novih radnih mjesta, a sve s ciljem razvoja gospodarstva.“

Uz župana, otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Požege, predsjednik gradskog vijeća grada Požege dr. Željko Glavić te ostali gradonačelnici i načelnici naših gradova i općina te brojni drugi žitelji naše županije. Supernova grupa donirala je 50.000,00 kuna Osnovnoj školi Dobriše Cesarića iz Požege, za ugradnju podizne platforme radi poboljšanja pristupa osoba sa smanjenom pokretljivošću.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 16 milijuna eura, a otvorenje novog trgovačkog centra rezultiralo je zapošljavanjem oko 300 ljudi. Prostor Supernova Požege prostire se na 11.000 četvornih metara unutar kojih je smješteno 16 trgovina i jedan ugostiteljski objekt. Retail park je izgrađen na zemljištu od 47.000 četvornih metara, a za posjetitelje je osigurano 450 parkirnih mjesta.

U novom prodajnom prostoru grupacije Supernova kupci će moći pronaći trgovine poznatih brendova, od kojih većina premijerno dolaze u grad Požegu. Od danas za sve posjetitelje otvoreni su: Baby Center, C&A, CCC, Deichman, dm, Galileo, KiK, NewYorker, Pepco, Sinsay, Sport Vision i Tedi. Tijekom ljeta svoja će vrata otvoriti još tri objekta – caffe bar Leggiero, Admiral automat klub te poznati talijanski prehrambeni lanac Eurospin i Top Shop.

Foto PSŽ