24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Lakše ozlijeđen vozač u nesreći kod Kutjeva

U četvrtak, 18. lipnja 2020., oko 6.50 sati, na raskrižju cesta Kutjevo-Vetovo i  nerazvrstane ceste, 21-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ i s nerazvrstane ceste se uključivao na cestu Kutjevo-Vetovo, nije propustio osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnjak, zbog čega je došlo do sudara vozila, u kojemu su 21-godišnji vozač lakše i 22-godišnji putnik iz osobnog automobila marke „Volkswagen“ teže ozlijeđeni. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa u dane vikenda

I u danima vikenda koji su pred nama, policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu biti će provedena u noći sa subote na nedjelju. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.