18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Otuđena drvena građa u Kutjevu

U petak 4. rujna 2020., policijskim službenicima je prijavio 37-godišnjak da mu je u razdoblju od 30. kolovoza, do 4. rujna 2020., sa zemljišta u blizini Kutjeva, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nekoliko komada hrastovih greda. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa-rezultati

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđen 141 prekršaj. Od toga broja ističu se 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 91 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 18 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 107 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 1,95 g/kg. Tijekom vikenda u činjenju prekršaja zatečen je jedan vozač recidivist (osoba koja je ranije više puta evidentirane kao počinitelji prekršaja) i to zbog prekršaja alkoholiziranosti.

Oprez u zonama škola i na prilazima istim

Danas počinje nova školska godina, zbog čega će na našim prometnicama biti velik broj djece, a posebice školaraca. Od svih sudionika u prometu, a osobito od vozača, očekuje se pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola, vrtića, ali i cestama u naseljima koje vode u smjeru škola.

Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove u zonama škola.