20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama

cof

Projekt „Obrazujmo se zajedno IV“ provodi se od kolovoza 2017. do srpnja 2021. godine, a financira se kroz Poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“, u okviru OP „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF). U provedbi projekta kao odgovorna posrednička tijela su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Nositelj projekta „Obrazujmo se zajedno IV“ je Požeško-slavonska županija, a partneri su Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije te 4 srednje škole i 11 osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije.

Trajanje projekta je 48 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 8.335.531,20 kune, a bespovratna sredstva su 7.918.754,64 kn.

Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u osnovnoškolske/srednjoškolske ustanove na području Požeško-slavonske županije kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Ovako postavljeni cilj će se postići zapošljavanjem pomoćnika u nastavi, koji će pružati pomoć za 70-ak učenika.

U šk. god. 2020./2021. pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik bit će zaposleni u školama kako slijedi na tablici. Radi se o zapošljavanju na ugovor o radu na određeno (od 07.09.2020. do 18.06.2021.) nepuno radno vrijeme (25 sati tjedno).

Uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati su srednja stručna sprema(četverogodišnja) i da protiv kandidata nije pokrenut kazneni postupak. Prije početka rada pomoćnici u nastavi i SKP moraju završiti edukaciju za pomoćnika, odnosno SKP.

Natječaj je raspisan 17.08.2020. i traje 8 dana. Detaljne informacije mogu se pronaći na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, na web stranicama škola te na www.pszupanija.hr.

Foto OŠ Zdenka Turkovića