18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Na Ferovcu pao 25-godišnjak bez dozvole i važećih dokumenata

U nedjelju 16. kolovoza 2020. oko 15.05 sati u mjestu Ferovac, prilikom kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 25-godišnjak i za kojeg je utvrđeno da već ima tri pravomoćne presude za zavedeni prekršaj, dok kod sebe nije posjedovao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. 25-godišnjak je  uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će u jutarnjim satima biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 58 prekršaja, od čega se ističe 31 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, po četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,  a zatečeno je i troje višestrukih počinitelja prometnih prekršaja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 15. kolovoza  2020. oko 17.25 sati u mjestu Novi Mihaljevci, gdje je 30-godišnjak skrivio prometnu nesreću s lakše ozlijeđenim osobama, a upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje  i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 promil. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 18 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci.