24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Odrađen tradicionalni prijelaz preko Krndije do Gazija (FOTOGALERIJA)

Tradicionalni prijelaz preko Krndije do Gazija – Sumrak. Iako bi po naslovu pomislili da se radi o jednoj od epizoda popularnog filma, radi se samo o dobu dana. Nevjerojatno je da smo krenuli na vrijeme, točnije u 9.05 sati, a na startu se skupila šarolika skupina ljubitelja prirode. Držali smo se preporučene distance i naša se nakupina razvukla na nekoliko desetaka metara. Veselja i vrckavih doskočica nije nedostajalo cijelim putem, a to je cilj ovakvih druženja. Prvi uspon do Dobre vode je ipak bio za neke malo prevelik zalogaj i počeli su prvi problemi.

Zaostajali smo sve više i više i trebali smo donijeti odluku što dalje, jer ovim tempom bi se vratili tek oko ponoći. Na Dobroj vodi smo se razdvojili i dio ekipe nastavlja kraćim i strmijem putem, a ostatak nastavlja put Gazija. Ove godine zbog COVID-19 pademije nije bilo uobičajenog graha, ali to nam nije pokvarilo ovaj ugodan dan. Zadnjih 45 minuta smo gledali sunce kako zalazi i brojali posljednje metre dok je prirodnog svjetla, presretni jer smo sudjelovali u ovom fenomenalnom pohodu. Iako prosinačkog snijega nije bilo pohod je bio nezaboravan.

Tekst Marija Bešlić

Odlučite se, javite i sudjelujte…kafići ne rade – idealno je vrijeme za promjenu životnih navika, učlanite se ili budite gosti našeg HPD Vidim, a podsjećamo da u nedjelju možete do novog vidikovca na Roginom kamenu, polazak s trga u Kutjevu je u 9 sati.