14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Obilježen tužni dan pogibije pukovnika Draga Jajića

Na jučerašnji dan 23.kolovoza poginuo je pukovnik i hrvatski branitelj Dragan Jajić. Ovo je 29.obljetnica preprane smrti i pogibije časnog branitelja pa su se i članovi G.O. UHDDR Kutjevo prisjetili svoga kolege i suborca te mu odali počast kakvu i zaslužuje, a prije svega pokazali da sjećanje na ogromnu žrtvu koju je podnio za sve nas ne blijedi niti dan danas.

U znak sjećanja na ovog hrabrog borca za slobodu posjetili su članovi UHDDR-a njegovo posljednje prebivalište na mjesnom groblju u Bektežu gdje su paljenjem svijeća i molitvom zahvalili za sve što je učinio kako bi nama bilo bolje. Isto tako obišli su i spomen ploču na područnoj školi Bektež gdje su također iskazali zahvalnost u ime svih suboraca, ali i svih građana Grada Kutjeva i domovine Hrvatske.

Ove godine je bio u planu tradicionalni memorijalni turnir u malom nogometu te sveta misa u organizaciji G.O. UHDDR-a Kutjevo, ali zbog zabrinjavajuće situacije s eskalacijom novih slučajeva zaraze koronavirusom turnir i sveta misa nisu ipak održani, a nadamo se da će i ovaj tihi rat koji vodimo prestati što prije i da ćemo naredne godine moći na najbolji mogući način odraditi zavrtane ciljeve u spomen na našeg pukovnika Dragana Jajića.
Odavanje počasti molitvom i paljenjem svijeća u tišini i bez velike pompe odradili su članovi UHDDR Kutjevo predsjednik – Ilija Konjevod, tajnik – Mirko Cenbauer te članovi Marinko Galić i Milan Jugović.
“NEKA MU JE LAKA HRVATSKA ZEMLJA”
Foto Mirko Cenbauer (Kutjevo Portal – Slavonski izvjestitelj – volonter)