24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Virtualna posjeta književnice Željke Vukelja Horvat našoj školi

Prošloga su tjedna učenici i učenice PŠ Bektež i PŠ Gradište te njihove učiteljice Martina Kovač i Ines Leist upoznali književnicu Željku Vukelja Horvat. Književnica se djeci javila preko Zoom-a i s njima uspostavila odličnu komunikaciju. Inače Udruga hrvatskih književnika u ovakvoj situaciji zbog pandemije Covid -19, Malu tribinu održava putem Zoom-a, jer književnik ne može doći u prostorije škole. Voditelj Male tribine je Hrvoje Kovačević koji je i omogućio susret s književnicom Željkom.

Nakon kratkog predstavljanja i upoznavanja, književnica je odgovarala na mnogobrojna pitanja koja su učenici znatiželjno postavljali i s nestrpljenjem očekivali njezin odgovor. Svaki njezin odgovor bio je veseo, razigran, prepun šala i poštapalica. Učenice i učenice osobito su bili oduševljeni njezinim kratkim priča o njezinoj papigi te ostalim zanimljivostima iz njezinog stvarnog i stvaralačkog života. Nakon razgovora i druženja s književnicom, učiteljice su joj se zahvalile na prekrasnom druženju u vlastito ime i u ime svih učenika i učenica.

Za one koji ne znaju Željka Horvat-Vukelja oduvijek je radila s djecom – najprije u osnovnoj školi kao profesorica francuskog jezika, a zatim gotovo 30 godina u Školskoj knjizi kao urednica časopisa Modra lasta. Suautorica je desetak udžbenika francuskog jezika i priručnika „Pričom do glazbe”. Objavila je dvadesetak slikovnica i knjiga za djecu od kojih su „Hrabrica” i „Slikopriče” u obvezatnoj lektiri za prvi razred.

U ovoj eri online nastave naročito su pamtljive njene priče za mali odmor koju naši najmlađi učenici kroz njenu kolumnu na Školskom portalu pod nazivom Željkine priče za mali odmor rado slušaju i gledaju zbog interesantnih priča, ali i topline prezentacije i ugodnog glasa koji djeci doista približava i dočarava živote znanih u neznanih junaka njenih živopisnih priča i vuče ih u neistraženi svijet mašte.