24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Novih 88 slučajeva u RH, PSŽ i dalje na tri

U protekla 24 sata zabilježeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom u RH. Time se brojka ukupno zaraženih popela na 1495, preminula je 21 osoba, a do sada je izliječena 231 osoba. Na području naše županije i dalje nema promjena, tek tri evidentirana slučaja je najmanji broj kojega ima pojedina županija jer je od danas i Ličko-senjska statistički na jednakome broju.

Najveći broj slučajeva pojavio se u Splitu, čak 50 od 88 novozaraženih. Trenutno je najviše registriranih slučajeva u svijetu zabilježeno u Americi gdje se brojka bliži onoj od pola milijuna, najviše smrtnih slučajeva ima Italija (preko 17 000), a iza nje je Španjolska. Od naših susjeda najviše umrlih je u Srbiji (61), Mađarskoj (58), Sloveniji (40),  BIH (33)…

Pokušajte sve aktivnosti odraditi bez žurbe i držeći se uputa Stožera kako bismo Uskršnje blagdane dočekali u miru i po prvi puta u ovakvoj neobičnoj i zahtjevnoj situaciji. Budimo i dalje disciplinirani, pametni i odgovorni kako bismo se što prije vratili u kolotečinu života na koji smo navikli prije pojave epidemije.