18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Novih 14 slučajeva – apel PU PSŽ: provedite Praznik rada kod kuće

Nema previše novosti, nekako se sve odvija u očekivanom ritmu, broj oboljelih je na minimalnim brojkama, naša županija je i dalje COVID-19 Free, a u protekla 24 sata je u RH zabilježeno 14 novih slučajeva. Trenutno je potvrđeno ukupno 2076 osoba zaraženih koronavirusom, a 1348 osoba je ozdravilo. Šezdeset i devet osoba je preminulo. 20 osoba je trenutačno na respiratoru. Do sada je obavljeno ukupno 36.221 testiranja, u samoizolaciji je ukupno 14.502 osoba, a preminulo je šezdeset i devet osoba.

Bliđi nam se produženi vikend i to onaj “prvomajski” pa se očekuje i povećana frekvencija ljudskih aktivnosti te se tim povodom oglasila i naša Policijska uprava koja prije svega zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da nastave brinuti o svom zdravlju te da i ovaj vikend ostanu doma.

Pred nama je Praznik rada i vikend, no unatoč tome što je stanje u požeško-slavonskoj županiji povoljno, nije vrijeme za opuštanje te Policijska uprava požeško-slavonska poziva građane da i dalje budu odgovorni i da ovaj produženi vikend provedu kod kuće.

Od ponedjeljka 27. travnja, neke mjere zaštite od širenja koronavirusa su popustile, no policija podsjeća da je i dalje na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu. Isto tako i ovaj vikend  je ograničeno  zadržavanje na ulicama, šetnicama i drugim javnim mjestima, a ne mogu se koristiti ni dječja ni sportska igrališta. Kako bi osigurali poštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, policijski službenici će i nadolazeće dane provesti obilazeći mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati u većem broju te će ih upozoravati na pridržavanje protuepidemijskih mjera.

Također će provjeravati i da li osobe kojima je određena mjera samoizolacija borave kod kuće te da li osobe koje napuštaju ili dolaze na područje Požeško-slavonske županije imaju za to propisanu propusnicu.

Budući da su preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da građani i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i ne borave na mjestima na kojima je veći broj ljudi, policija poziva građane da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti.

Policijska uprava požeško-slavonska poziva građane  koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Apeliramo na građane da se pridržavaju preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i drugih zaštitnih mjera.

Policijska uprava požeško-slavonska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Budite odgovorni i ovog vikenda ponovno ostanite doma!