20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Nogometaši Kutjeva ugostili igrače jednog od najstarijih klubova

Gosti nogometnog kluba Kutjevo su igrači Slobode iz Novog Grada. Poveznica su naravno dva igrača koja nastupaju za Zelene – Mario Desnica i Mladen Zgonjanin. Sloboda iz Novog Grada je osnovana davne 1910. i jedan je od najstarijih nogometnih klubova na području bivše države.

Trener Duško Vranešević je već bio u posjeti svojim igračima, našim interncionalcima, pa se izrodila ideja o stvaranju novog sportskog prijateljstva koje počinje produženim vikendom igrača Slobode u Kutjevu, a kulminirat će gostovanjem naših nogometaša na proslavi 110.rođendana ovog dugovječnog kluba. Najavljuje se velika fešta i proslava za pamćenje i Kutjevo neće biti jedini gost početkom lipnja u Novom Gradu, a za vrijem boravka Slobode u Kutjevu osim nekoliko treninga odigrat će u nedjelju i utakmicu protiv svog domaćina na ŠRC Kutjevo.

U Hrvatskoj je jedini klub koji je osnovan ranije i djeluje i u današnje vrijeme Segesta iz Siska  koja je osnovana 1906.godine, najstariji klub na području bivše države koji i dan danas djeluje je Bačka iz Subotice koju su osnovali vojvođanski Hrvati davne 1901. godine. Za informaciju čitateljima NK Kutjevo je osnovano 1925. čak 15 godina kasnije od Slobode koja se natječe u 2. ligi RS i trenutno je u borbi za ostanak no prema svemu sudeći to ne bi trebalo doći u pitanje pa bi bilo lijepo da na svoj 110.rođendan igrači i stručni stožer poklone svim simpatizerima ostanak u tom društvu i najave bolje dane kluba.