24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Opću planinarsku školu uspješno apsolvirali i Kutjevčani

Završena je Opća planinarska škola koja se odvijala u HPD Gojzerica Požega. Polaznici su kroz 28 sati predavanja, 13 dana vježbi i 10 dana izleta stekli nova znanja i iskustva, sigurno će im mnoge od zanimljivih obrađenih tema i predmeta biti itekako od koristi: povijest planinarstva, planinarska etika, kretanje u planini, opasnosti u planini, oprema, prva pomoć, orijentacija, čvorologija, održavanje planinarskih putova i staza, alpinizam i sportsko penjanje, turno skijanje, lavine, speleologija, planinarski putovi, …

Voditelj škole je bio Višeslav Turković koji je bio i predavač predmeta Povijest planinarstva, a od 34 planinara njih 32 je uspješno okončalo interesantno i korisno školovanje. Među uspješnim đacima našli su se i planinari HPD Vidim – Nada Razumović, Stanka Singer, Marija Terkeš, Marija Marić, Štefica Belaj, Miroslav Brblić, Miroslava Nikolić te također Kutjevčanin Mirko Cenbauer koji je odnedavno član Gojzerice.

Nije ovo prvi skup, već smo u organizaciji Vidima odškolovali sličan broj planinara, a ovim putem pozivam sve zainteresirane, posebno mlade da nam se priključe. Treba nam nova energija koju donose mladi ljudi, ali doborodošli su i svi ostali jer ima prekrasnih događanja u kojima participiraju naši članovi – putovanja u Crnu Goru, Slovačku (Tatre)… – izvijestila nas je predsjednica HPD Vidim Nada Razumović koja je bila među uspješnim školarcima.

Foto Mirko Cenbauer (Kutjevo portal)