12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Naša Maja Čorak Perak druga na izboru za Vinsku damu Hrvatske

Još jedno divno priznanje sletjelo je u Kutjevo, ali iako nije ono najsjajnije biti viceprvak države doista je velika stvar. Tako je naša Maja Čorak Perak osvjetlala obraz svoje respektabilne obiteljske Vinarije, ali istovremeno i čitavog Grada Kutjeva kao i same Požeško-slavonske županije jer biti drugi u konkurenciji iznimno kvalitetnih i brojnih vinskih kuća te njihovih prekrasnih predstavnica diljem Lijepe naše je za svaku pohvalu.

Naša Maja osvojila je prestižno 2. mjesto na G.E.T. Reportovom izboru za vinsku Damu i vinskog Gospodina hrvatske vinske scene za 2020. godinu. Izbor Vinske dame i gospodina organizira udruga G.E.T. Report ( skraćenica – gastronomija, enologija i turizam). Uredništvo FB grupe
“Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom” predložilo je kandidate, čitatelji su odabrali svoje, a žiri u sastavu Sanja Muzaferija, Andrea Pančur, Dijana Grgić, Vlatka Vužić, Suzy Josipović Redžepagić, Vedrana i Giuliano Dodig, Slobodan Kadić, Rene Karaman, Ronald Braus i Tomislav Stiplošek je donio sud prema kojemu je naša Maja okončala ovaj izbor na sjajnoj drugoj poziciji.

Konačan redoslijed u obje konkurencije:

Dame:
1. Karmela Tancabel
2. Maja Čorak Perak
3. Lana Alujević
4. Mara Špoljar Barundić
5. Izabela Vitasović

Gospoda:
1. Klaudio Tomaz
2. Ivica Matošević
3. Ivan Sladić
4. Marko Fakin
5. Tomislav Trdenić

Svečani čin predstavljanja i proglašenja bio je u Zagrebu na lokaciji restorana boutique hotela Le Premier, a Tomislav Stiplošek, idejni začetnik ovog izbora sažeo je bit ovoga izbora u jednu rečenicu: “Dama se rađa, a vinska postaneš zbog tate.”

Bravo Majo!

Foto Slobodan Kadić