18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Maximo Oro okićeno zlatom na Mundus Vini Summer 2020

Kutjevo d.d. nastavlja puniti vitrine zlatnim odličjima za svoje vrhunske vinske proizvode. Naime vinarije našeg vinskog giganta pomela je konkurenciju sa svojim vrhunskim cuveom Maximo Oro 2018 na prestižnom natjecanju globalnog razmjera Mundus Vini Summer 2020. koje se već duži niz godina održava na njemačkom tlu u Neustadtu. Potvrda je ovo i da je godina 2018. bila iznimno dobra za vrhunska, kompleksna bijela vina.

Osim čuvene graševine koja je definitivno Trade mark naše vinarije pokazatelj je ovo novih smjerova i puteva Kutjeva d.d. i sve boljih proizvoda chardonnay berbe i jačanja visokokvalitetnih produkata internacionalnih sorti. Maximo Oro 2018 kupaža je graševine i chardonnaya, a kako ga opsiuju stručnjaci karakteristično je svjež no opet dovoljno karakteran i aromatskim profilom ugodno ispunjen.

Maximo Oro 2018 definiraju kao skladnu vrhunsku kupažu žute boje i zelenkastog odsjaja odlikuju voćni mirisi krušaka i jabuka te cvijeća, a okusi tipičnog kutjevačkog teroara zaokružuju se kroz finu aromatiku s malo višim alkoholima. Svježina i mineralnost osjećaju se u skladnom tijelu s osvježavajućim i ugodnim kiselinama.

Detalji ocjenjivanja Maximo Oro 2018