18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Gradonačelnik Josip Budimir obišao radove na kružnom toku ispred dvorca

U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka kod dvorca u Kutjevu. Zaštitini znak Kutjeva i nedavno renovirani dvorac ponosno i reprezentativno stoji povrh našega grada, a uskoro bi trebao dobiti i uređeni kružni tok koji će dodatno pojačati impresije onih koji prolaze kroz Kutjevo ili dolaze u obilazak kutjevačkih ljepota. Grad Kutjevo je ishodio građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju za izvođenje readova na cesti DC 34-Moslavački Krčenik-Zdenci-Orahovica-Kutjevo-Pleternica (DC38) – građenje građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava 2. skupine – kružni tok. Vrijednost projekta iznosi 1.744.080,80 kuna.

Radovi su u posljednje vrijeme ubrzani i intenzivirani kako bi do početka listopada promet preko novog kružnog toka mogao nesmetano teći, a ovim načinom regulacije prometa fluktuacija vozila bi bila jednostavnija i lakša kako za stanovnike Kutjeva tako i za one koji koriste ovaj tranzitni pravac. Ovo je u zadnje tri godine ovo druga velika investicija na području našega grada i nastavak kontinuiranog rada po pitanju izgradnje cesta i staza, a sve to uz veliku pomoć ŽUC-a i Županije.

Radove su obišli gradonačelnik Josip Budimir i Maja Špeljak Upravni savjetnik za graditeljstvo Grada Kutjeva.

Nastavljamo s radovima koji će definitivno donijeti benefite svima. Uz novi vizualni identitet kojim se moramo prezentirati potencijalnim posjetiteljima Grada Kutjeva, ovakve investicije olakšavaju svakodnevni život svima nama koji se koristimo ovim prometnicama, a definitivno i svima onima koji imaju poslovni interes i želju za bržim i lakšim transportom robnih dobara. Uskoro kreću i berbe grožđa pa ćemo u dogovoru s izvođačem organizirati trasu prolaska kako bi svi neometano mogli prolaziti i obavljati svoje neodgodive poslove, ali da se istovremeno radovi ne prekidaju – rekao nam je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, a kako napreduju radovi pogledajte u galeriji u nastavku.