25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevu još jedno priznanje – Ante Miličević najbolji u RH prema ocjenama Vinuma

Kutjevo i njegovi vinogradi daju očito nezaboravne vinske okuse pa je još jedno priznanje sletjelo na adresu jednog kutjevačkog vinara s adresom u Požegi. Naime zadarska udruga Vinum premijerno je ove godine dodijelila nagrade najboljim hrvatskim vinima koja su prošle godine bila na tržištu. Vinar iz Požege čiji su vinogradi u Mitrovcu – Ante Miličević je sa svojim vinom pobrao vrhnje i dobio nagradu za najbolje vino u Hrvatskoj za 2019. godinu u kategoriji desertnih vina.

Laureat je mirisni traminac prosušenih bobica berbe 2013. godine, a titula glasi i Vinum laureatum, prevedeno na hrvatski vino s lovorikama. “Nagrada vam uvijek puno znači i naravno ponosan sam da je vino osvojilo tu nagradu. Članovi Udruge Vinum iz Zadra uzimali su uzorke vina s tržišta bez znanja proizvođača. Nema apsolutno najboljeg vina, nego su nagrade podijeljene po kategorijama“, rekao je Ante Miličević za AGROKLUB.COM.

Detaljnije pročitajte na gore navedenoj poveznici iz pera Tomislava Milanovića koji jako dobro prati rad i uspjehe naših cijenjenih vinara, a isto tako pogledajte što je Ante rekao za Poljoprivrednu TV:

 

Foto SS YouTube