24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kroz Grad Kutjevo se voze sve čistiji ljubimci na četiri kotača

Odnedavno je u Kutjevu zaživjela prva autopraonica koja se prema do sada viđenom pokazala kao pun pogodak. Najbliža praonica je bila udaljena minimalno 17 kilometara do Pleternice ili čak i više do Požege pa je tako brojnim vlasnicima itekako olakšan pristup praonici u svome Gradu pa je i primjetljivo po ulicama da su ljubimci na četiri kotača puno čišći, a isto tako i poljoprivredni strojevi i pomagala za što zasluge idu poduzetnoj obitelji Marković/Žiška koja ne staje pa i dalje šire djelokrug rada na korist sebi, ali i svim građanima Grada Kutjeva pošto se uskoro očekuje i koje novo radno mjesto.

Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim odazivom pretočenim u promet i očito je da je ideja pala na plodno trlo. Prema nekim našim saznanjima osmi mjesec u godini je najčešće najslabiji prema broju opranih vozila pošto s u vjerojatno ljudi na godišnjim odmorima, ali i s tim mjesecom smo bili vrlo zadovoljni pa prema kraju godine se promet i povećava, ima više kišnih dana, mokre su ceste pa se i vozila više prljaju. Za neku ozbiljniju usporedbu ipak moramo pričekati barem godinu dana rada no s ovakvim početkom posla smo doista zadovoljni. Za sada nismo imali nikakvih problema u funkcioniranju praonice, a za to svakako zasluge idu tvrtki koja je i radila kompletno postrojenje za pranje , a radi se o daruvarskoj firmi Kobid d.o.o. . Ovo je ono što nas zadovoljava, a mislim da i potrebe naših sugrađana pa ne razmišljamo o samom proširenju praonice tek da zajednički dobro funkcioniramo još dugo vremena. Postavili smo i veliku reklamnu ploču kako bi i oni koji ne znaju za točnu lokaciju lakše došli do nas jer je sama praonica malo vizualno sakrivena od pogleda s glavne ceste. Ovo je pravi obiteljski posao u kojemu svi sudjelujemo koliko možemo i trebamo – za kutjevački.hr je rekao Josip Marković koji u odsustvu vlasnika Antonija Žiške sudjeluje i pomaže u održavanju praonice. Prema Josipovim riječima on je tek treći u redu nakon šogora Antonija i oca no kada je potreba rado uskače i pripomaže posebno zbog činjenice da je Antonio u Zagrebu pa rijetko dolazi i teže ga je zateći na licu mjesta no velike potrebe za bdijenjem nad praonicom niti nema pošto i sam naziv govori usluge korisnici biraju sami.

Imamo tako u ponudi za sve korisnike dva zatvorena boksa, jedan otvoreni te dva mjesta za usisavače i nešto što smo uveli prvi ,a to je crnilo za gume. Proširenje posla vidimo na ovoj istoj lokaciji, ali u različitim granama poslovanja pa nam je prioritet urediti ovaj prostor ispred same praonice kako bismo ga na najbolji mogući način oplemenili i pokrenuli neke nove stvari – nastavlja Josip kojega smo zatekli na poslu uređenja zgrade u poslovnoj zoni Kamenjača. Zagonetni mladi poduzetnik nije htio o detaljima dok zgrada ne dobije željeni vizualni identitet, rekavši tek da se radi o multifunkcionalnom prostoru kojega je potrebno do kraja ove godine dovesti u zadovoljavajuće stanje pošto je zgrada dugi niz godina bila izložena zubu vremena koje je ostavilo traga. No svakodnevnim radom na saniranju i osposobljavanju za nove poslovne potrebe objekt izgleda sve bolje.

Imamo uvjet iz ugovora osposobiti barem jedan ured u samoj zgradi kako bi bio podoban za rad, a koje ćemo sadržaje imati još uvijek nije sigurno no ideja definitivno ne nedostaje, a u budućnosti se nadamo i podizanju broja radnih mjesta ukoliko sve zaživi prema planu – zaključio je mladi i sposobni vlasnik čiji poduzetni duh i pametna ulaganja ove povezane obitelji već pomalo daju ploda te šire pozitivu i izazivaju zahvale svih nas kojima je neupitno olakšano održavanje motornih vozila u našem Gradu Kutjevu.