24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Ivan Enjingi održao radionicu na 6.WineOs-u u Osijeku

U Osijeku je po 6.puta održan festival vina, delicija i ugodnog življenja pod nazivom WINEOS. Festival se ove godine zbog velikog interesa izlagača i posjetitelja smjestio u prostorije Sportske dvorane Gradski vrt gdje je veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske, ali i okolnih zemalja imao prigodu prezentirati svoje proizvode.

Među mnoštvom odabranih našao se i naš eminentni vinar Ivan Enjingi koji je na radionici u sklopu Wineosa otkrio tajne uspjeha i proizvodnje vrhunskih sorti vina iz svoje radionice u Venju. Ono što pionir modernog vinarstva sada radi je ponovo pomicanje granica, a tiče se ekološke proizvodnje i čini se da godine ni malo ne smetaju našem vitalnom vinaru koji je pun planova za budućnost i razvoj vinarstva i vinogradarstva.

Enjingi je na radionici posebno istaknuo ekološku komponentu te sve prisutne usmjerio da ne prolijevaju vino nakon kušanja jer su sva vina vrhunska i ekološki proizvedena bez kupovine kvasaca, a posebno je izdvojio zweigelt kojega smatra najzahvalnijom crnom kontinentalnom sortom.

Foto FB WineOs Wine Festival Osijek