25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Imamo ime vrtića – Grozdić!

Sinoć je u Gradskoj vijećnici održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Na dnevnom redu pred vijećnicima našle su se četiri točke: Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Kutjeva za 2020. godinu, Odluka o promjeni imena ustanove Dječji vrtić Kutjevo, Odluka o davanju suglasnosti na Statut ustanove Dječji vrtić Kutjevo i Odluka o nagrađivanju učenika i nastavnika – mentora.

Jednoglasno je usvojeno Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Kutjeva za 2020. godinu koje su detaljno objasnili zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Dinko Špoljarić.

Druga točka bila je najzanimljivija na dnevnom redu jer se radilo o odabiru novog imena za novoizgrađeni dječji vrtić u Kutjevu. Naši sugrađani putem e-maila predložili su 37 imena, a u ponedjeljak je objavljena anketa u kojoj su svi mogli sudjelovati i odabrati novo ime dječjeg vrtića. Između ponuđenih Grozdić, Pahuljice, Pčelice, Kralj lavova, Greta Turković, Prvi koraci, Čudesna šuma, Bubamara, Šareni svijet, Bobice, Bobići i mnogih drugih imena, sa čak 20,4% glasova izabrano je ime GROZDIĆ. Gradsko vijeće potvrdilo je volju glasača te je jednoglasno usvojena Odluka o promjeni imena ustanove u Grozdić. Nakon toga jednoglasno je dana suglasnost na novi Statut Dječjeg vrtića.

S 10 glasova za i jednim suzdržanim usvojena je Odluka o nagrađivanju učenika i nastavnika – mentora. Novom odlukom definirani su iznosi nagrada za učenike i mentore koji su ostvarili rezultate na županijskim natjecanjima, te državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama te način podnošenja zahtjeva. Pod točkom razno, vijećnici su pohvalili rad Gradske uprave te su iznijeli nekoliko prijedloga vezanih za  rješavanje prometnih problema i uređenja naših naselja.