24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

APPRRR objavio popis odobrenih destilerija

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 8. srpnja 2020. godine Javni poziv na provedbu:

  1. Mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i
  2. Mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Nakon produženja roka saznali smo i tko su ovlašteni i odobreni destilateri, a za naš Grad i našu regiju tu je najbliža Sladorana d.o.o. iz Županje. Popis odobrenih destilatera za sudjelovanje u mjeri Destilacija vina u kriznim slučajevima:

1. VINOPLOD-VINARIJA D.O.O. Šibenik, Velimira Škorpika 2
2. SLADORANA D.O.O. Županja, Šećerane 63
3. BADEL 1862 D.D. Benkovac, Ivana Meštrovića 28
4. VINARIJA VRBANJ D.O.O. Vrbanj, Vrbanj 191
5. VINA BEDEKOVICH D.O.O. Bedenica, Bedenica 179c

Cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja vina na način da se oslobađanje vina sa zaliha u skladištima proizvođača provede kroz dodjelu potpore proizvođaču, na razini veleprodajne cijene vina, ako vino preda na destilaciju. Cilj mjere Potpora za krizno skladištenje vina je potaknuti proizvođače vina da određene količine vina zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište čime se uravnotežuje ponuda i potražnja u ovim okolnostima.

Foto sladorana.hr