25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

I ovaj vikend oprezno u prometu, recidivisti čuvajte se!

Najava pojačanih mjera u prometu stiže iz PU PSŽ još jedan vikend u nizu u kojemu će se uz one najučestalije prekršaje posebna pozornost obraćati na recidiviste.

Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravaju se svi sudionici u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Da policija misli ozbiljno pokazuje slučaj iz susjednog Kaptola gdje je višestrukom recidivistu prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo, a zanimljivo je da je recidivist i česti “vozač” petnaestogodišnjak.

Tako su djelatnici policije u četvrtak 21. svibnja 2020. oko 19 sati u Kaptolu u Požeškoj ulici prilikom kontrole prometa zatekli 15-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je 15-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a već je tri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi koji će odlučiti o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

Riječ je o “iskusnom” vozaču i višestrukom recidivistu koji je od donošenja izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama u više navrata zatečen u činjenju prometnih prekršaja.